вівторок, 23 лютого 2021 р.

 150 років від дня народження Лесі Українки



 Леся Українка…Це ніжне й дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу. Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам’яті кожного українця, і не тільки українця. Леся належить усім, бо її творчість зіткана з різних мотивів світової культури. Гордий дзвін її імені в серцях мільйонів людей породжує не тільки спогад про «Лісову пісню» або «Досвітні вогні», але й палку любов до великої поетеси і гордість за свій народ, що спородив її.
Леся – неповторна. Її життя  – це подвиг митця, один з тих подвигів, що підносять людину в очах сучасників, роблять її зіркою в очах нащадків.




Найвідоміші вірші Лесі України має знати кожен українець, адже її слова стали "стрілами", що влучали в саме серце несправедливості: викривали всі жахливі діяння влади, говорили про недолю українського народу, звинувачували інтелігенцію у байдужості... Поетеса залишила нам твори, які й нині дарують нам надію та є дороговказом у житті.

І в дитинстві, і вже ставши відомою поетесою, Леся Українка любила багато читати. Вона вміла вдивлятися в природу, шанувати і любити людей, вслухатися в кожне слово рідної мови.
Вам, юні друзі,
 є чого навчатися як з віршів, так і з самого життя
 Лесі Українки.



 




Немає коментарів:

Дописати коментар