пʼятницю, 12 березня 2021 р.

Міжнародний день сну

    Сон нам життєво необхідний. Під час нормального і здорового сну в нашому організмі відбуваються унікальні відновні процеси, без яких нам ніяк не можна відчути бадьорість і компенсувати повноту наших сил. 

    Ідея відзначати «День сну» існує давно. Це свято проводять  в п’ятницю другого повного тиждня березня. 

У цьому році,це свято припадає на 12 березня.

Стара істина говорить, «сон - найкращі ліки», і результати дослідження, проведеного групою американських вчених з Стенфордського Університету, ще раз підтвердили справедливість

 цієї народної істини, спокійний нічний сон є необхідною умовою для того, щоб імунний захист організму проявляв свої здібності самим найкращим чином.

              Цікаві факти про сон:
Найдовший час без сну-це 18 днів,21 годину і 40 хвилин
Точно дізнатися, спить людина або ні, можна тільки за допомогою спеціальної медичної техніки, адже люди можуть спати, навіть не закриваючи при цьому очей.
Батьки немовлят за статистикою не досипляють 400-750 годин на рік.
Люди сплять приблизно на три години менше, ніж примати, яким, щоб виспатися, треба хоча б 10 годин.
Потреба уві сні безпосередньо залежить від віку. Дітям і підліткам потрібно спати не менше 10 годин, дорослим для повноцінного відпочинку вистачає 8 годин, а літнім людям вистачає і 6 годин.
В середньому ми спимо цілих 25 років



  Цікаве та дивовижне трапляється коли всі діти засинають, тому вони не знають, що коїться в їхніх кімнатах. Чи знаєте ви, звідки в леопардів плямки? А чи знайомі ви з драконом, що вміє чхати? А хотіли б ви відвідати збори іграшок? Відповіді на всі питання можна знайти на яскравих сторінках цієї захопливої книжки.

 Тож мерщій лягайте до ліжечка й слухайте казочки, що завітали до нас із країни снів.


Немає коментарів:

Дописати коментар