пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

Всеукраїнський День довкілля 

  17квітня 


Відзначають в Україні щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з  Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року. 

У третю суботу квітня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.

ДеньДовкілля6

Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють димом повітря мегаполісів; від убитого заради бивнів слона десь у Центральній Африці до вирубаних декількох гектарів лісу у Закарпатті. 

Головну загрозу довкіллю становить Людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність.

 Прості поради, які допоможуть зберегти довкілля:

🌳 Відмовитися від поліетиленових пакетів. Замість них можна використовувати багаторазові торбинки
Приблизно 5 трильйонів поліетиленових пакетів споживаються у світі щороку, або близько 10 мільйонів - щохвилини.Термін розкладання поліетиленового пакета 100 і більше років. Це погано впливає на екологічну обстановку Землі, виходить ці пакети накопичуються, просто лежать на землі і при цьому не розкладаються. А якщо спалювати, то в повітря виділяються дуже шкідливі речовини. 
🌷 Відмовитися від одноразових пляшок та посуду
 Замість того, щоб купувати воду у пластикових пляшках, можна придбати пляшку багаторазового використання і носити воду з собою. Замість одноразового посуду – звичайний.
🌹 Економити воду

Свіжа, чиста вода – це обмежений ресурс.Замість ванни, можна прийняти душ. Поки чистите зуби, намагайтесь закривати воду.

🌲 Менше купувати, щоб не викидати зайві речі

Досить часто стається так, що речі, які ми купуємо, стають нам невдовзі непотрібними. Що з ними робити? Викидати?  Люди часто залишають непотрібні їм речі побуту або книги на вулиці. А інші люді їх підбирають. На вулицю виставляють навіть непотрібні меблі. Таким чином здійснюється “кругообіг речей в природі”, що зменшує кількість сміття.

🍂 Сортувати сміття і віддавати на переробку

Замість того, щоб скло, пластик та папір опиниляся на смітнику чи в океані, вони можуть бути перероблені на інші продукти. Для цього ми маємо сортувати відходи та викидати їх у спеціальні смітники для переробки. Віддавати на переробку можна такі речі як папір, батарейки, пластик, скло та багато іншого.




Немає коментарів:

Дописати коментар