середу, 21 квітня 2021 р.

 Андрій Курков - для дітей

23 квітня - 60 років від дня народження Андрія Куркова (1961)- сучасного українського прозаїка, журналіста. кіносценаріста.

Зайдіть до бібліотеки і, якщо  пощастить, ви познайомитеся з цікавими героями книг Андрія Куркова. Його твори не залежуються на поличках, а користуються великим попитом.  


Із цієї веселої і доброї книжки ви дізнаєтеся  про пилососика Гошу — про те, як він потоваришував з дідком-Пиловичком і як вони разом пропилювали квартиру, про знайомство Гоші з Діркою-В-Стелі й Телефункеном і про те, як закінчилося...


У веселій і добрій казці «Школа котоповітроплавання» розповідається про літаючого кота Орлова та його чудову школу котоповітроплавання, в якій він навчав кошенят літати. Ви станете учасниками кумедних пригод учнів цієї школи - кота Васьки Утюгова та його вірного друга цуцика Рижика.
Прочитавши забавні казкові історії під назвою «Пригоди чепухоносиків», ви дізнаєтеся, хто ж такі чепухоносики і чому вони часом так схожі на людей. Виявляється, вони, як і люди, великі вигадники й фантазери і більше всього на світі люблять нести всяку веселу нісенітницю, щоб всім жилося цікаво і радісно. Вони смішні і добрі, і які б не відбувалися незвичайності з ними і з їхніми сусідами - літаючою рибою, півнем Кудкудархом і брехунцями несправжніми опеньками - вони завжди готові прийти своїм друзям на допомогу.



Казка, яку написав  Андрій Курков, вийшла дуже львівська, адже головними героями є маленьке левеня, що народилося у Львівському цирку, і мишка, мешканка однієї з львівських вулиць. Це казка про те, що той, хто боїться, завжди здається меншим, аніж є насправді.



Цитати Андрія Куркова

«Література не житиме, якщо не буде масового читача».

«Письменник - це не той, хто пише, а той, кого читають. Якщо українці не почнуть читати, у нас ніколи не буде книжкового ринку, книжки будуть і далі виходити тиражем 500 примірників. А це означає, що ці письменники ніколи не стануть професійними письменниками, а сучасна українська література ніколи не стане справжнім явищем».


Немає коментарів:

Дописати коментар