середу, 26 травня 2021 р.

 Незабаром літо! І всі діти будуть потребувати уваги батьків, та опинившись з малюком наодинці, батьки часто спантеличено розводять руками: «А в що пограти?» Без паніки!

Саме тому ми вирішили запропонувати веселі  ігри для дітей і батьків.

Павутинка

 

Пограйтеся в Джеймса Бонда, влаштувавши для дитини смугу перешкод у вигляді павутини. Лабіринт із «лазерних» променів можна зробити зі звичайної пряжі або тонкої мотузки. Натягніть нитки павутини поміж меблями (або деревами, якщо відпочиваєте на природі) та запропонуйте якнайшвидше пройти лабіринт, не торкаючись мотузки. По дорозі малюк повинен обережно зібрати скарби: картки, цукерки, іграшки — прикріплені прищіпками. Піднімати здобуте добро з підлоги не дозволяється. Змагаються всі члени сім’ї по черзі. Виграє той, хто найшвидше пройде лабіринт та збере найбільше бонусів.

Шалені художники


Необмежене поле для творчості! Змочуємо акварелі та легко торкаємося поверхні фарб пальцями. Різнокольорові відбитки залишаємо на аркуші паперу або ватмані та домальовуємо кумедних тваринок, дерева, квіти — все, на що вистачить фантазії. Малювання відбитками долоньок та пальців чудово зближує. А якщо повісити барвистий шедевр на видному місці, вашу родину ще довго грітимуть спогади про крутий вихідний у колі найрідніших людей.

Кидаємося овочами

Не в буквальному сенсі — умовно! Гравці, насупивши брови, сердитим голосом «лаються» овочами, ягодами, квітами: «Ти — баклажан!» У відповідь: «А ти — капуста!» Як тільки гра заходить надто далеко — чути образливі слова або між дітьми виникає найменша агресія — гра припиняється, тема змінюється: «Ти — тюльпан!», «А ти — волошка!». Психологи запевняють: гра зменшує прояви дитячої впертості, агресії, негативізму.

Шукаємо скарби!

Немає нічого цікавішого за родинні пошуки скарбів. Шматки карти загубилися посеред лісу (парку, двору). Знаходьте підказки, долайте перешкоди, складіть маршрут і вперед — на пошуки основного призу (іграшки, солодощів, казкової принцеси). Правильний шлях вкажуть стрілочки, сліди таємничого дракона тощо.

Відпочиваючи за містом, сходіть на «полювання»: назбирайте гілочок, листочків, насіння, шишок, квітів та інших природних скарбів. Увечері можна гарно оформити зібраний гербарій або виготовити об’ємне панно .

Веселих розваг😊






Немає коментарів:

Дописати коментар