вівторок, 27 липня 2021 р.

 

Рейтинг популярних дитячих книг

(частина 1)

Кожна книга
– це маленький всесвіт, маленьке життя. Іноді цікава історія настільки захоплює, що Тебе ніби на хвилях несе у незвідані простори художнього світу. Дізнайся, які книги здатні заволодіти Твоєю увагою з перших сторінок!




Льюїс Керролл - «Аліса в Країні Чудес»
Ця книга англійського письменника вже давно вважається класикою дитячої літератури.
А розповідає вона ось про що. Жила собі в Англії дівчинка на ймення Аліса Ліддел. Країною на той час правила королева Вікторія, що заборонила рухливі ігри для дітей, аби вони зчиняли менше галасу.
Це було нестерпним для непосидючої Аліси. І ось дівчинка, наздоганяючи білого кролика, провалюється у його нору, що сягає майже середини земної кулі. Так розпочинаються неймовірні пригоди Аліси у Країні Чудес.Чеширський кіт, Березневий заєць, Капелюшник — хто знає, кого ще зустріне маленька фантазерка на своєму шляху? 😀

Антуан де Сент-Екзюпері «Маленький принц»


Антуан де Сент-Екзюпері був не лише талановитим письменником, а й відважним льотчиком. Він навіть встановив світовий рекорд, перелетівши на маленькому поштовому літаку Атлантичний океан. Та одного разу льотчику все ж не пощастило і він зазнав аварії над Лівійською пустелею. Цілих десять днів йому не вдавалося відремонтуватилітак. Але льотчик не засмучувався, бо ж тут у нього з'явився приятель — маленький пустельний лис. Після цієї пригоди й виник в Антуана де Сент-Екзюпері задум написати історію про Маленького принца.




Цікаво, що ілюстрації до твору були виконані самим автором.


Ця казка-притча — справжня енциклопедія доброти для дітей і дорослих. Читай — і Маленький принц навчить Тебе бачити світ серцем.




                                                                    😏😏😏


Немає коментарів:

Дописати коментар