🍫🍫🍫
Я погодився б охоче
на складний експеримент:
їсти шоколад до схочу
замість супу і котлет.
на складний експеримент:
їсти шоколад до схочу
замість супу і котлет.
В шоколаді помічаю
переконливий ефект:
неймовірно розвиває
спритність, інтелект.
неймовірно розвиває
спритність, інтелект.
🍫🍫🍫
Особливою популярністю серед наших читачів користується книга "Чарлі і шоколадна фабрика".
Автор - Роальд Дал.
А ви ще не читали?
Факти про шоколад
- 11 липня відзначається Всесвітній день шоколаду.
- З одного какао-боба виробляється приблизно 1 грам шоколаду.
- Живучі близько 200 років какао-дерева плодоносять лише близько 25 років, виробляючи за цей час в середньому 2500 плодів.
- Шматочок шоколадки дає енергію, достатню, щоб пройти близько 50 метрів.
- Шоколад є натуральним знеболюючим, правда, дуже слабким.
- Вживання шоколаду в далекі часи засуджувалося католицькою церквою.
- Англійська шоколадна фабрика Cadbury в 1842 році випустила першу шоколадну плитку в світі.
- До XIX століття шоколад був виключно рідким, і уживався тільки як напій.
- У шоколаді міститься фенамін – речовина, що створює відчуття закоханості.
- Чим більше стресів у житті людини, тим більше йому хочеться шоколаду.
- Найбільша плитка шоколаду вагою 4,41 тонни, вона була занесена в Книгу рекордів Гіннесса
- Регулярне вживання в їжу натурального шоколаду очищає кровоносні судини і покращує роботу кровоносної системи в цілому .
- Ацтеки використовували какао-боби в якості грошей.
- Світовий рекорд споживання шоколаду в 2012 році встановили шведи – 11,8 кг на душу населення в рік.
- Для виготовлення білої плитки використовується тільки какао-масло, цукрова пудра та сухе молоко. Ця солодкість не містить какао-порошку, звідси такий солодкий, смак без гіркоти.
17. Кожен рік люди витрачають на шоколад близько семи мільярдів доларів.
18. Шоколад допомагає швидше відновитися після занять спортом за рахунок високого вмісту білка і вуглеводів в напої.
19. У Мексиці народні цілителі досі застосовують шоколад в лікуванні деяких захворювань, наприклад, бронхіту.
20. При дотриманні відповідних умов термін придатності шоколаду теоретично не обмежений.
21. Шоколад був одним з перших продуктів Американського експорту, коли в 16 столітті Колумб разом з Кортесом привіз какао-боби назад в Іспанію.
22. Шоколад корисний для серця. У людей, які регулярно вживають шоколад, ризик хвороб серця скорочується на 37%.
23. Італійські вчені довели, що люди, які їдять багато шоколаду, рідше страждають недоумством в старості.
24. Молочний шоколад винайшли Генрі Нестле і Даніель Петер, змішали какао із звичайною згущеним молоком.
😋😋😋
Немає коментарів:
Дописати коментар