неділю, 11 липня 2021 р.

        

          🍫🍫🍫
Я погодився б охоче
на складний експеримент:
їсти шоколад до схочу
замість супу і котлет.

В шоколаді помічаю
переконливий ефект:
неймовірно розвиває
 спритність, інтелект.
          🍫🍫🍫

Особливою популярністю серед наших читачів користується книга "Чарлі і шоколадна фабрика".

 Автор - Роальд Дал.

А ви ще не читали?

Факти про шоколад

  1. 11 липня відзначається Всесвітній день шоколаду.
  2. З одного какао-боба виробляється приблизно 1 грам шоколаду.
  3. Живучі близько 200 років какао-дерева плодоносять лише близько 25 років, виробляючи за цей час в середньому 2500 плодів.
  4. Шматочок шоколадки дає енергію, достатню, щоб пройти близько 50 метрів.
  5. Шоколад є натуральним знеболюючим, правда, дуже слабким.
  6. Вживання шоколаду в далекі часи засуджувалося католицькою церквою.
  7. Англійська шоколадна фабрика Cadbury в 1842 році випустила першу шоколадну плитку в світі.
  8. До XIX століття шоколад був виключно рідким, і уживався тільки як напій.
  9. У шоколаді міститься фенамін – речовина, що створює відчуття закоханості.
  10. Чим більше стресів у житті людини, тим більше йому хочеться шоколаду. 
  11. Найбільша плитка шоколаду вагою 4,41 тонни, вона була занесена в Книгу рекордів Гіннесса
  12. Регулярне вживання в їжу натурального шоколаду очищає кровоносні судини і покращує роботу кровоносної системи в цілому .
  13. Ацтеки використовували какао-боби в якості грошей.
  14. Світовий рекорд споживання шоколаду в 2012 році встановили шведи – 11,8 кг на душу населення в рік.
  15. Для виготовлення білої плитки використовується тільки какао-масло, цукрова пудра та сухе молоко. Ця солодкість не містить какао-порошку, звідси такий солодкий, смак без гіркоти.

16. Шоколад, на відміну від інших продуктів, що містять цукор, не викликає карієс і практично не впливає на зуби.
17. Кожен рік люди витрачають на шоколад близько семи мільярдів доларів.
18. Шоколад допомагає швидше відновитися після занять спортом за рахунок високого вмісту білка і вуглеводів в напої.
19. У Мексиці народні цілителі досі застосовують шоколад в лікуванні деяких захворювань, наприклад, бронхіту.
20. При дотриманні відповідних умов термін придатності шоколаду теоретично не обмежений.
21. Шоколад був одним з перших продуктів Американського експорту, коли в 16 столітті Колумб разом з Кортесом привіз какао-боби назад в Іспанію.
22. Шоколад корисний для серця. У людей, які регулярно вживають шоколад, ризик хвороб серця скорочується на 37%.
23. Італійські вчені довели, що люди, які їдять багато шоколаду, рідше страждають недоумством в старості.
24. Молочний шоколад винайшли Генрі Нестле і Даніель Петер, змішали какао із звичайною згущеним молоком.
😋😋😋

Немає коментарів:

Дописати коментар