четвер, 22 липня 2021 р.

 Активні дитячі ігри на воді👫


Щоб малюки й старші діти отримали від відпочинку на воді максимум задоволення, а батьки не хвилювалися за їхню безпеку, можна запропонувати дітям різноманітні ігри та розваги на воді.


Карлики-велетні

Ця гра чудово ілюструє те, наскільки простими й цікавими можуть бути активні ігри на воді для малюків. У неї краще за все грати з групою малюків, які ще не досягли шкільного віку. Коли ведучий вигукує «карлики», діти повинні сісти, а якщо він говорить слово «велетні», то вони підстрибують вгору. Якщо хтось помиляється, то він виходить з гри. Переможцем стає той, хто жодного разу не помилився. Ця дитяча гра на воді – прекрасне тренування спостережливості та координації рухів.

Невід

Щоб розвинути в дітях спритність, навчити їх долати опір води й поліпшити їхню фізичну форму, слід запропонувати їм цю забаву. Діти знаходяться у воді на невеликій глибині. Вибирається ведучий, який ловить когось із інших гравців. Спійманий і той, хто водив, беруться за руки й починають ловити інших, зображаючи своєрідний невід. Невід поступово розростається й ловить інших гравців. Перемагає останній учасник, якого не змогли впіймати. Оскільки гра проводиться у воді, уникнути потрапляння у невід можна, просто пірнувши під нього.

На березі

Щоб діти не проводили у водоймі надто багато часу й не застудилися, слід запропонувати їм одну з ігор на березі та на воді. Наприклад, групу дітей можна розділити на дві команди, які входять до води по пояс і стають на рівній відстані від лінії берега. Один з гравців із кожної команди виходить на берег, бере м'яч і кидає його учаснику зі своєї групи. Гравець, що впіймав мʼяча, вибігає на берег і кидає його наступному гравцеві своєї команди. Це відбувається доти, поки усі гравці якоїсь з команд не вийдуть на берег.

Море хвилюється

У «Море хвилюється» вже багато років грають діти на кожному подвірʼї. Особливо ж актуальною вона буде під час відпочинку на воді, адже можна зображувати «морські фігури» прямо у водоймі, що значно розширює спектр дитячої творчості. Правила гри напевно знають усі: після відомої лічилки діти зображають фігури, а завдання ведучого – відгадати, кого вони показують. Ця розвага – одна з найкращих з-поміж ігор для дівчаток на воді, адже, на відміну від хлопчаків, юні принцеси не завжди хочуть бруднитися під час перегонів або інших спортивних конкурсів.



Немає коментарів:

Дописати коментар